dilluns, 11 de novembre del 2013

http://coaliciocompromis.net/12314/compromis-presenta-en-el-jutjat-de-guardia-una-denuncia-per-prevaricacio-contra-el-consell-per-la-maniobra-per-controlar-rtvv/


Compromís presenta en el jutjat de guàrdia una denúncia per prevaricació contra el Consell per la maniobra per controlar RTVV

Publicat el 9 novembre 2013 en Llibertat i Igualtat
  • El govern valencià va usurpar les funcions de la Junta d’Accionistes de RTVV que havia atorgat als liquidadors l’ens.
  • Aquesta acció judicial de Compromís se suma al recurs contenciós – administratiu davant del TSJCV.
El grup parlamentari Compromís va presentar ahir a la nit, al jutjat de guàrdia, una denúncia per via penal contra el Consell per entendre que hi ha prevaricació en la maniobra realitzada pel govern del PP per recuperar el control de RTVV.
Aquesta denúncia, dirigida a la Sala Civil i Penal del TSJCV per estar aforats dels membres del Consell, ha estat signada pels sis diputats de Compromís a les Corts i se suma a les accions judicials iniciades per la coalició amb la presentació d’un recurs contenciós-administratiu pel nomenament de nous consellers de RTVV.
Segons ha assegurat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “després de revisar tot el procediment realitzat pel Consell en els últims dies al voltant de RTVV hem pogut comprovar que el govern valencià en el seu afany per recuperar el control de l’ens públic ha comès una sèrie d’irregularitats en què nosaltres considerem que hi ha delicte”.
La denúncia de Compromís assenyala que “el 7 de novembre de 2013 el Consell, amb posterioritat a promulgar el Decret Llei 5 /2013, constituït en Junta General de la mercantil RTVV, SA va nomenar 5 membres del Consell d’Administració i designar el director general del mateix. Aquest nomenament el fa el Consell sense que s’haja produït el traspàs de poders de la Junta General, que actualment, com va reconèixer ahir el vicepresident Císcar en roda de premsa (s’adjunta àudio) està constituïda pel Consell de Liquidació de l’ens. Per tant, es produeix un nomenament de càrrecs públics, els consellers de RTVV, SAU, per un òrgan manifestament incompetent per a això, ja que el propi Decret Llei 5/2013 de 7 de novembre estableix com a òrgan de la mercantil a la Junta General, sense més, havent eliminat minuts abans el mateix Consell en aprovar el decret llei, la previsió de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, l’article 10 de la qual establia que la Junta General estava constituïda pel Consell”.
En definitiva, el propi Consell es va inhabilitar com a Junta General amb l’aprovació del Decret Llei i minuts després es va erigir en Junta General, sense cobertura legal, nomenant als nous consellers i director general, sense que en el temps transcorregut entre un acte i altre poguera haver-se produït un traspàs de poder de la Junta de Liquidació constituïda en Junta General, al Consell perquè aquest poguera legalment constituir-se en Junta General de la societat mercantil.
Quina és la motivació del Consell per a aquesta sèrie de canvis legislatius? En dimitir els consellers en el seu dia proposats pel PP el Consell d’Administració va quedar constituït per consellers nomenats per altres partits no afins al Consell. La urgència del govern valencià de recuperar la possibilitat de control sobre els òrgans directius, els va portar mitjançant el Decret Llei 5/ 2013 a eliminar com a Junta General a la Llei 3/2012 perquè no hi haguera dubte que la Junta General estava constituïda per la Junta de Liquidació. Així les coses, els liquidadors es van presentar a les instal·lacions de TVV de Burjassot i els van dir als membres del Consell d’Administració que no podien actuar i que la representació la tenien ells com a Junta General i únics accionistes. Testimonis d’això són els membres del Consell d’Administració, entre ells, l’elegit a proposta de Compromís Rafael Xambó. La improvisació, els nervis que RTVV estiguera emetent de manera lliure i sense pressions polítiques va portar al Consell constituït en Junta General, al nomenament dels nous consellers i del nou director, en frau de llei per burlar les majories qualificades que la Llei 3/2012 exigeix per al nomenament d’aquests membres. Les seues pròpies martingales legals els van portar a arribar a cometre l’il·lícit penal que denunciem.
El fet que no s’haja produït el traspàs de poder de la Junta General (Junta de liquidació) al Consell, situa els membres del Consell que van participar en la decisió i als consellers nomenats que hagueren acceptat el càrrec en l’il·lícit penal, donat que es van constituir en Junta General sense poder ser-ho, en establir la legislació exposada que la Junta General està constituïda pel Consell de Liquidació de RTVV usurpant d’aquesta manera una potestat aliena i procedint a uns nomenaments sense els requisits legals i adoptant una resolució sabent de la seua injustícia.
Segons ha explicat Oltra, “el govern valencià s’ha arrogat un poder que no té i això està tipificat en el Codi Penal en els articles 404, 405 i 406 amb penes d’inhabilitació i de presó. Entenem que hi ha un delicte de prevaricació, un delicte de nomenament de càrrec públic sense els requisits legals necessaris i aquests són delictes greus contra l’administració pública que hem portat al jutjat de guàrdia”.
Esperem que els tribunals investiguen aquests fets en els quals els membres del govern valencià que van participar d’aquesta decisió i les persones que van acceptar el càrrec de consellers de RTVV són els que estarien afectats per aquest delicte i per tant els que haurien de respondre davant la justícia.





http://www.europapress.es/economia/noticia-compromis-exige-investigar-electricas-penalizar-quienes-no-instalaron-controladores-potencia-20131110142739.html



MADRID, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -
   Compromís-Equo ha registrado, para su debate en la Comisión de Industria del Congreso, una proposición no de ley en la que exige al Gobierno que abra, a través de los organismos correspondientes, una investigación a las compañías eléctricas por haber penalizado de forma indebida a consumidores que no instalaron un Interruptor de Control de Potencia (ICP) en los plazos que establecía la ley.
   Según se recuerda en la iniciativa, que recoge Europa Press, en el año 2005 el Gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero aprobó la obligación que todas las instalaciones eléctricas dispusieran de un elemento de control de potencia, los llamados ICP.
   Así, a partir de 2008 las empresas distribuidoras empiezan avisar a sus abonados de la necesidad de instalar estos elementos, fijándose como plazo máximo el 16 de junio de 2010. El coste aproximado del ICP, según los instaladores electricistas que Compromís cita en la iniciativa, rondaban los 70 euros a los que hay que sumar otros 9 euros para que la eléctrica compruebe y precinte el aparato, más el IVA total.

"UN BENEFICIO DE MILLONES"

   La normativa también recogía el régimen de sanciones previsto por incumplir esta obligación. Así, unos dos millones de hogares según Compromís fueron sancionados por no instalar el ICP, infracción por la que "han estado pagando entre 15 y 30 euros de más cada mes en su factura de la luz", lo que suma unos 360 euros anuales por abonado.
   Estas sanciones, gestionadas por las propias compañías distribuidas, se han traducido en "un beneficio de millones de euros para las compañías suministradoras" que, en paralelo, estaban acometiendo un plan de sustitución de los viejos contadores mecánicos por nuevos aparatos digitales que ya cuentan con los controladores de potencia.
   Así, "todos los usuarios que instalaron el ICP se han encontrado con que, en un breve plazo, éste no sirvió para nada", critica la formación, que además asegura que algunas de las eléctricas "incluso han mantenido las sanciones a pesar de haber instalado los nuevos contadores con ICP, al no haberlos accionado".
   "Obligar a los ciudadanos a sufragar el coste de instalarse un ICP por su cuenta cuando las compañías tenían en marcha un plan de renovación de los contadores, imponiendo sanciones durante todo un año a quienes no se lo instalaron, ha supuesto un claro abuso hacia los consumidores", denuncia Compromís-Equo.

LA CNE YA LO AVISÓ

   Máxime si se tiene en cuenta que las propias distribuidoras eléctricas incumplieron su obligación de tener sustituidos el 30% de los contadores mecánicos en el año 2010 y la totalidad del parque en 2018, sin que ello les conllevara ningún tipo de sanción, según critica la coalición.
   De hecho, la Comisión Nacional de la Energía (CNE) avisó en uno de sus informes, que cita la iniciativa, de que "en el caso de suministros sin ICP a los que se les esté cobrando una penalización, debería dejar de aplicarse en el momento en que se instale el nuevo equipo de medida, independientemente de cuándo se active la función de control de potencia".
   Asimismo, el regulador señaló en 2009 que "la implantación de los nuevos equipos de medida debía conllevar la desinstalación del ICP colocado en el domicilio del cliente, ya que el nuevo contador incluye la función de control", otra práctica que según Compromís "se ha incumplido".
   Por todo ello, la formación exige al Gobierno que abra una investigación sobre la actuación global de las compañías eléctricas en su gestión de las imposiciones de recargos por falta de instalación de ICP y en cuanto a los ritmos y plazos de renovación de los contadores", y también reclama que se obligue a las compañías a devolver el dinero cobrado en concepto de sanción.

Los colegios para Montserrat y el Perelló que anunció Fabra no están en los presupuestos

El consellera Català tampoco aclara en las Corts si se edificarán estos dos centros durante el próximo año

10.11.2013 | 00:00

La intervención a principios de semana de la consellera de Educación, María José Catalá, en las Corts para explicar el presupuesto de su conselleria para 2014 arroja nubarrones sobre el compromiso adquirido apenas un mes antes por el presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, de impulsar en 2014 los colegios de Montserrat y el Perelló, que se encuentran en barracones.
Al contrario que el presidente, que sí citó directamente a estos dos colegios en el debate de política general, la consellera Catalá se refirió en genérico al compromiso del Consell de acabar con los barracones antes de las elecciones de mayo de 2015.
Es la segunda vez que en apenas dos semanas la realidad arroja un jarro de agua fría a la promesa de Fabra. La primera llegó con los presupuestos de la Generalitat para 2014 el 30 de octubre, en los que no aparecían consignados ninguno de los dos colegios. El segundo llegó después de que Catalá tampoco los citara en su comparecencia.
Con todo, no está del todo descartado que las obras puedan comenzar en 2014 porque la Consellera de Educación deja una puerta abierta a que puedan iniciarse las obras en ambos centros en 2014 con una partida de 44 millones de euros que se destinará íntegramente a construcción y mantenimiento de infraestructuras.
Sin embargo, ni ella ni su departamento, al que Levante-EMV ha preguntado esta semana hasta en tres ocasiones, han aclarado si en esta partida habrá una dotación para los centros de Montserrat y el Perelló.