dimecres, 17 d’octubre del 2012

Afiliate a Iniciativa y lucha

http://www.iniciativapv.org/delegacions/iniciativa/documents/ficha.pdf


http://www.iniciativapv.org/


La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum són un bon exemple del que és el Govern autonòmic del PP, que està tractant d’amagar les seues vergonyes i tota la nefasta gestió que han portat a terme durant els últims anys, però al que ja no li queda res a que agarrar-se”.

“És lamentable que el Consell demanara a la Comissió Europea que ocultara les despeses del complex alacantí per a que els ciutadans no s’assabentaren del forat negre en què el PP ha convertit els que anaven a ser els primers estudis de cinema a Europa”, ha lamentat Mollà.

La diputada ha assenyalat que “malgrat els intents de la Generalitat, tothom coneix que Ciutat de la Llum va costar el triple del que s’havia calculat, fins 274 milions d’euros, que no s’ha complert cap previsió de beneficis, que ni tan sols s’ha arribat al mínim de grans produccions que es calculaven, que s’ha pagat per a que es rodara als estudis i que estos han servit només per col·locar afins al PP sense seguir cap criteri professional”.

Mollà ha recordat també que “tot este seguit de polítiques ruïnoses i de malbaratament ens van a costar als ciutadans 265 milions d’euros, a banda del que ja s’ha pagat pel complex, després que la Comissió Europea haja dictaminat que les ajudes públiques concedides pel Consell als estudis són il·legals i les ha de retornar”.

La diputada ha apuntat que “el Govern de Fabra ja no té més maneres de tapar la seua fallida i la dels seus predecessors, una realitat que des de Compromís portem molts anys denunciant i sobre la que el PP haurà de carregar amb totes les responsabilitats, doncs els ciutadans no tenen per què pagar els seus excessos, les seues mentides i la seua incapacitat”.

 Compromís ha presentat una bateria d’iniciatives parlamentàries tant en el Congrés, a través del seu diputat Joan Baldoví, com en Les Corts Valencianes, a través de la seua portaveu adjunta, Mónica Oltra, per a exigir una modificació de la llei que regula els indults en l’estat espanyol amb la finalitat de que els delictes de corrupció en l’administració pública queden fóra dels supòsits pels quals un govern pot indultar.

Segons s’arreplega tant en la Proposició de Llei registrada per Compromís en el Congrés com en la Proposició No de Llei registrada en el parlament valencià, l’indult és una causa d’extinció de la responsabilitat penal, que suposa el perdó de la pena. És una situació diferent a l’amnistia, que suposa el perdó del delicte, ja que per l’indult la persona segueix sent culpable, però se li ha perdonat el compliment de la pena.

A Espanya l’indult està regulat per una llei de 1870, l’última modificació del qual es va produir l’any 1988. Donat el temps transcorregut i que es tracta d’una norma de freqüent ús per tots els governs, des de Compromís s’entén que és convenient la seua actualització als temps actuals i especialment a les demandes ciutadanes.

Segons ha assenyalat Oltra “l’indult, que és una figura de caràcter excepcional, està sent utilitzada per part dels successius governs, però especialment pel govern del Partit Popular, com una manera de saltar-se a la torera el que han dit els tribunals, la qual cosa suposa un atac a la separació de poders”.

“Estem veient com últimament s’ha indultat per part del govern de Mariano Rajoy a càrrecs públics del PP condemnats per corrupció. Des de Compromís creiem que l’indult no pot ser utilitzat perquè un partit en el poder indulte els seus propis càrrecs públics que han sigut condemnats, carregant-se la separació de poders, perquè qui aplica la llei són jutges i tribunals i l’indult ha de ser una mesura per a casos molt excepcionals i no un instrument perquè els polítics s’indulten entre si”.

Per tant Compromís proposa modificar aquesta llei perquè establisca la impossibilitat d’indultar a les persones condemnades per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació o qualsevol altre contra la hisenda i Administració pública, impedint així que els partits polítics indulten els corruptes condemnats de les seues pròpies files, com està ocorrent en l’actualitat.

“D’igual manera considerem necessari exigir que s’incloga en la tramitació dels indults una extensa motivació de cadascun d’ells, per a evitar l’arbitrarietat, i aplicar així la necessària transparència que hauria de regir en aquests processos en els quals el poder executiu interfereix en les decisions del poder judicial”, ha conclòs Oltra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada